"Vazi", nekünk a párommal már van egy G-pontunk, az bőven elég, de ha megnézed hány pontot gyűjtöttem, akkor látni fogod , hogy nem érdekelnek , nyugodtan megvonhatod a pontokat.
Sőt a Zserbó cukrászdában található G-pontokat is megvizsgálhatod. ...és Brigitta sem vagyok.
(Ez egy válasz vazelinator üzenetére (2007. 01. 10. szerda 21:14), amit ide kattintva olvashatsz)
Sőt a Zserbó cukrászdában található G-pontokat is megvizsgálhatod. ...és Brigitta sem vagyok.
(Ez egy válasz vazelinator üzenetére (2007. 01. 10. szerda 21:14), amit ide kattintva olvashatsz)
én élesztő nélkül csinálom és úgy is finom:)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 10. szerda 21:19), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
2007. 01. 10. szerda 21:19
Na Te, netené, hátiszenhogyhát télleg megmondád!!! :)))
Tudod, hogy készül a zserbószelet?
Zserbószelet
Hozzávalók:
Tésztához : 250 g margarin, 500 g liszt, 3 tojás sárgája, késhegynyi szódabikarbóna, 20 g élesztő, 200 ml tej, 2 evőkanál cukor. Töltelék: 1 kis üveg sárgabaracklekvár, 200 g darált dió, (200 g porcukorral összekeverve). Máz: 4 evőkanál víz, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 100 g vaj. A máz helyett használhatunk 150g étcsokit vagy tortabevonót.
--------------------------------------------------------------------------------
Elkészíté s:
A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, és az élesztőt megfuttatjuk benne. A margarint, a lisztet, a 3 tojás sárgáját, a késhegynyi szódabikarbónát hozzáadjuk az élesztős tejhez, a tésztát összeállítjuk. A tészta kidolgozása után egy rugalmas, nem ragacsos, nyújtható tésztát kell kapnunk. A tésztát négy részre osztjuk és négy lapot nyújtunk belőle. Az első lapot zsírozott, lisztezett vagy sűtőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a lapot megkenjük sárgabaracklekvárral és meghintjük a cukros dióval. A töltelékre ráhelyezzük a második lapot, melyet szintén lekvárral kenünk meg és cukros diót szórunk rá, ráhelyezzük a harmadik lapot, végül a negyediket és az így összeállított süteményt 1 órán át kelesztjük. Középmeleg sütőben kb. 40 percig sütjük, közben villát beleszúrva megnézhetjük, hogy átsült-e. Miután kihűlt a tészta, bevonjuk csokoládémázzal
Tudod, hogy készül a zserbószelet?
Zserbószelet
Hozzávalók:
Tésztához : 250 g margarin, 500 g liszt, 3 tojás sárgája, késhegynyi szódabikarbóna, 20 g élesztő, 200 ml tej, 2 evőkanál cukor. Töltelék: 1 kis üveg sárgabaracklekvár, 200 g darált dió, (200 g porcukorral összekeverve). Máz: 4 evőkanál víz, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 100 g vaj. A máz helyett használhatunk 150g étcsokit vagy tortabevonót.
--------------------------------------------------------------------------------
Elkészíté s:
A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, és az élesztőt megfuttatjuk benne. A margarint, a lisztet, a 3 tojás sárgáját, a késhegynyi szódabikarbónát hozzáadjuk az élesztős tejhez, a tésztát összeállítjuk. A tészta kidolgozása után egy rugalmas, nem ragacsos, nyújtható tésztát kell kapnunk. A tésztát négy részre osztjuk és négy lapot nyújtunk belőle. Az első lapot zsírozott, lisztezett vagy sűtőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a lapot megkenjük sárgabaracklekvárral és meghintjük a cukros dióval. A töltelékre ráhelyezzük a második lapot, melyet szintén lekvárral kenünk meg és cukros diót szórunk rá, ráhelyezzük a harmadik lapot, végül a negyediket és az így összeállított süteményt 1 órán át kelesztjük. Középmeleg sütőben kb. 40 percig sütjük, közben villát beleszúrva megnézhetjük, hogy átsült-e. Miután kihűlt a tészta, bevonjuk csokoládémázzal
Na Te, netené, hátiszenhogyhát télleg megmondád!!! :)))
Tudod, hogy készül a zserbószelet?
Zserbószelet
Hozzávalók:
Tésztához : 250 g margarin, 500 g liszt, 3 tojás sárgája, késhegynyi szódabikarbóna, 20 g élesztő, 200 ml tej, 2 evőkanál cukor. Töltelék: 1 kis üveg sárgabaracklekvár, 200 g darált dió, (200 g porcukorral összekeverve). Máz: 4 evőkanál víz, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 100 g vaj. A máz helyett használhatunk 150g étcsokit vagy tortabevonót.
--------------------------------------------------------------------------------
Elkészíté s:
A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, és az élesztőt megfuttatjuk benne. A margarint, a lisztet, a 3 tojás sárgáját, a késhegynyi szódabikarbónát hozzáadjuk az élesztős tejhez, a tésztát összeállítjuk. A tészta kidolgozása után egy rugalmas, nem ragacsos, nyújtható tésztát kell kapnunk. A tésztát négy részre osztjuk és négy lapot nyújtunk belőle. Az első lapot zsírozott, lisztezett vagy sűtőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a lapot megkenjük sárgabaracklekvárral és meghintjük a cukros dióval. A töltelékre ráhelyezzük a második lapot, melyet szintén lekvárral kenünk meg és cukros diót szórunk rá, ráhelyezzük a harmadik lapot, végül a negyediket és az így összeállított süteményt 1 órán át kelesztjük. Középmeleg sütőben kb. 40 percig sütjük, közben villát beleszúrva megnézhetjük, hogy átsült-e. Miután kihűlt a tészta, bevonjuk csokoládémázzal (Ez egy válasz -xxxjani üzenetére (2007. 01. 10. szerda 21:11), amit ide kattintva olvashatsz)
Tudod, hogy készül a zserbószelet?
Zserbószelet
Hozzávalók:
Tésztához : 250 g margarin, 500 g liszt, 3 tojás sárgája, késhegynyi szódabikarbóna, 20 g élesztő, 200 ml tej, 2 evőkanál cukor. Töltelék: 1 kis üveg sárgabaracklekvár, 200 g darált dió, (200 g porcukorral összekeverve). Máz: 4 evőkanál víz, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 100 g vaj. A máz helyett használhatunk 150g étcsokit vagy tortabevonót.
--------------------------------------------------------------------------------
Elkészíté s:
A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, és az élesztőt megfuttatjuk benne. A margarint, a lisztet, a 3 tojás sárgáját, a késhegynyi szódabikarbónát hozzáadjuk az élesztős tejhez, a tésztát összeállítjuk. A tészta kidolgozása után egy rugalmas, nem ragacsos, nyújtható tésztát kell kapnunk. A tésztát négy részre osztjuk és négy lapot nyújtunk belőle. Az első lapot zsírozott, lisztezett vagy sűtőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a lapot megkenjük sárgabaracklekvárral és meghintjük a cukros dióval. A töltelékre ráhelyezzük a második lapot, melyet szintén lekvárral kenünk meg és cukros diót szórunk rá, ráhelyezzük a harmadik lapot, végül a negyediket és az így összeállított süteményt 1 órán át kelesztjük. Középmeleg sütőben kb. 40 percig sütjük, közben villát beleszúrva megnézhetjük, hogy átsült-e. Miután kihűlt a tészta, bevonjuk csokoládémázzal (Ez egy válasz -xxxjani üzenetére (2007. 01. 10. szerda 21:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 10. szerda 21:11
Én azirt erőst gyanítom, hogy má e szóváltásért is dorgálás jár , mivel "offgyanússak" lettünk.
á csak szimplán potgyüjtők vagytok:)
(Ez egy válasz -xxxjani üzenetére (2007. 01. 10. szerda 21:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 10. szerda 21:11
Én azirt erőst gyanítom, hogy má e szóváltásért is dorgálás jár , mivel "offgyanússak" lettünk.
Én azirt erőst gyanítom, hogy má e szóváltásért is dorgálás jár , mivel "offgyanússak" lettünk.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 10. szerda 21:08), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
2007. 01. 10. szerda 21:08
Attó' ne féjj! :)) Mire újra hezzaszólsz, há' lejár a tiltásod!!!
Attó' ne féjj! :)) Mire újra hezzaszólsz, há' lejár a tiltásod!!!
(Ez egy válasz -xxxjani üzenetére (2007. 01. 10. szerda 21:03), amit ide kattintva olvashatsz)
Mert félek ,hogy kimoderálnak.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 10. szerda 20:37), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
2007. 01. 10. szerda 20:37
Jánosbá, hé!!! A kirelájzumodat, há' métt nem szólsz bé hezzánk? :)
Jánosbá, hé!!! A kirelájzumodat, há' métt nem szólsz bé hezzánk? :)
(Ez egy válasz -xxxjani üzenetére (2007. 01. 10. szerda 20:27), amit ide kattintva olvashatsz)
Gigolo
(Ez egy válasz vazelinator üzenetére (2007. 01. 09. kedd 17:34), amit ide kattintva olvashatsz)
Baszógép... szerintem
(Ez egy válasz vazelinator üzenetére (2007. 01. 09. kedd 17:34), amit ide kattintva olvashatsz)
szelyemfiúúú??? pf.. ki a pösze?
A felső képen az ősz csóka aki jön olyan mint a Jancsó Miklós. :)
Ezt én sem tudtam volna szebben megfogalmazni...
Na most valaki részletesen írja le hogy mi jót lehet ott csinálni mert teljesen felcsigáztatok!
természetesen olvastam, és boldoggá tesz, hogy hasznos voltam:):):)
és íme az ominózus kávéház:
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 09. kedd 17:42), amit ide kattintva olvashatsz)
Szia szépséges....
Örülök hogy újra itt vagy!
Írtam Neked mailt...lehet hogy már olvastad, csak gondoltam szólok.
és íme az ominózus kávéház:
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 09. kedd 17:42), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (48751)
2007. 01. 09. kedd 17:42
Szia szépséges....
Örülök hogy újra itt vagy!
Írtam Neked mailt...lehet hogy már olvastad, csak gondoltam szólok.
az MTA 11. kiadású helyesírási szabályai-ban nincs benne...a Bakos féle idegen szavak szótárában dzsigoló lásd gigolo-->fr. 1. parkett-táncos 2. selyemfiú
(Ez egy válasz vazelinator üzenetére (2007. 01. 09. kedd 17:34), amit ide kattintva olvashatsz)
Szia szépséges....
Örülök hogy újra itt vagy!
Írtam Neked mailt...lehet hogy már olvastad, csak gondoltam szólok. (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 01. 09. kedd 17:39), amit ide kattintva olvashatsz)
selyemfiú
(Ez egy válasz vazelinator üzenetére (2007. 01. 09. kedd 17:34), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz vazelinator üzenetére (2007. 01. 09. kedd 17:34), amit ide kattintva olvashatsz)
hogy irják a dzsigolot?