Üdv mindenkinek!!! Ahogy visszaolvastam, a hajnali feladványomnak még NINCS helyes megfejtése! A leguccsó meg nem válaszolt kérdés dako-é és Katinkáé?
A maharadzsa egy szigeten élt, és mindenkitől félt, ezért az egyetlen hídra, mely a szigetet a szárazfölddel összekötötte akasztófákat állíttatott. A hidat leghűségesebb őrei védték. A sziget köré pedig vérszomjas krokodilokat telepített. Meghagyta őreinek, hogy aki a hídra lép és hazudik, azt dobják a krokodilok közé, aki igazat mond, azt akasszák fel. Így egy idegen sem léphet be a szigetre. Egyszer arra jött egy vándor és valamit súgott az őrök fülébe, akik tanácstalanul egymásra néztek, majd beengedték a vándort a szigetre. Vajon mit súghatott?
Íme a napi feladványom! Nem nehéz! Több megoldás is létezik!
Várj, mindjárt megoldom ezt is, ha adsz egy fogódzót(na, nem azt!!!)! A felelet (talán): VAN. Eltaláltam????
Író és műve.
Amire kenyérrel felelsz, az hull predikátumtalanul idegen nagybácsik közé, kiknek egyike orientális kajákról nevezetes, másikuk csúfondáros olvasztótégely, de utána pördül egy rövid út.
A rác jókomaságra ügyelők előtt már ott a tornaórák glédája, majd foghíjjal porladó csörgedezésre rásiccen az albinó évszakom.
Amire kenyérrel felelsz, az hull predikátumtalanul idegen nagybácsik közé, kiknek egyike orientális kajákról nevezetes, másikuk csúfondáros olvasztótégely, de utána pördül egy rövid út.
A rác jókomaságra ügyelők előtt már ott a tornaórák glédája, majd foghíjjal porladó csörgedezésre rásiccen az albinó évszakom.
ma oldatta meg velem a főnököm ezt a tesztet!
Mint már mondottam kérek mindenkit (homepictures), hogy amennyiben kérdést tesz fel feladvány gyanánt ilyen jelet: tegyen a legelejére, hogy ne legyen kavarodás! Másrészt Pump333 olvasd el az előzményeket, mielőtt válaszolsz, mert a megfejtés már rég megvolt!
(Ez egy válasz erdokerulo üzenetére (2007. 01. 31. szerda 10:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 10:39
64 kocka, a ló minden negyedikre üt, 64/4=16. De lehet, hogy csak 15?
ez nagyon jóóóóóó:):):):):):)
és mellesleg a H-t megfejtettem, de nem is vettél róla tudomást
és mellesleg a H-t megfejtettem, de nem is vettél róla tudomást
jah, az alsó téglalap még a paintben látszott, és csak 3 vonalat használtam hozzá
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 01. 31. szerda 11:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 11:40
kicsit várhattál volna...de most már berakom a nagy munkámat:):):):)
kicsit várhattál volna...de most már berakom a nagy munkámat:):):):)
Aki leghátul van... :)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 30. kedd 21:39), amit ide kattintva olvashatsz)
Négy buzi ül a vízben! Melyik fingott?
Törölt felhasználó (69371)
2007. 01. 30. kedd 21:39
Négy buzi ül a vízben! Melyik fingott?
2, nem egyenlő (áthúzott egyenlőségjel)
3, "bármi"
4, nem tudom
3, "bármi"
4, nem tudom
Halálos ágyán az öreg arab odahívja három fiát, hogy végrendelkezzen.
Édes fiaim. Összes vagyonom az a 17 teve az udvaron. Nagyobbik fiamra hagyom a tevék felét, középsőre a 1/3-át, a legkisebbre az 1/9-ét.
Egytlen kikötésem van: egy tevét sem vághattok le.
Hány teve jutott a fiúknak?
sok az egy perc!Kb 15 mp
És a 167-esnek? Szerinted van, vagy csak poén?
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 01. 31. szerda 10:25), amit ide kattintva olvashatsz)
64 kocka, a ló minden negyedikre üt, 64/4=16. De lehet, hogy csak 15?
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 01. 31. szerda 10:27), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 10:27
tudnád illusztrálni? bár én is utána számoltam, már csak 23 a voksom
tudnád illusztrálni? bár én is utána számoltam, már csak 23 a voksom
(Ez egy válasz erdokerulo üzenetére (2007. 01. 31. szerda 10:17), amit ide kattintva olvashatsz)
a 153asodnak van megfejtése?
16!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 04:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 04:29
No, akkor egy kis reggeli gondolkodás (sakkozók előnyben).
Egy sakktáblára mennyi huszár (ló) helyezhető el maximum, úgy, hogy egyik se üthesse a másikat???
Egy sakktáblára mennyi huszár (ló) helyezhető el maximum, úgy, hogy egyik se üthesse a másikat???
24
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 04:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 04:29
No, akkor egy kis reggeli gondolkodás (sakkozók előnyben).